Film
  Dorst – Diesing – NL – 2017 – 95 minuten  
  Dorst st 5 jpg sd high Photo by Dinand van der Wal compr  
12 sex gro        

Regisseur: Saskia Diesing
Acteurs: Simone Kleinsma, Elise van 't Laar, Leopold Witte, Stefan de Walle, René Groothof, Margot Ros, Patrick Stoof, Merijn de Jong, Fabian Jansen
Schrijver: Esther Gerritsen

"Ik ga dood", zegt de gescheiden vijftiger Elisabeth kurkdroog in het begin van de film. Wanneer dochter Coco dit hoort, wil de kwieke studente haar terminaal zieke moeder helpen door als vanouds bij haar te zijn.
Op het eerste gezicht treurig, want de naderende dood zet de relatie tussen moeder en dochter onder druk. Het betreft echter vooral komische spanning, want regisseur Saskia Diesing kiest partij voor de lichtvoetige kant van het verhaal dat samen met auteur Esther Gerritsen van de gelijknamige roman Dorst tot stand kwam.
Die luchtigheid komt vooral door de jolige en onhandige inmenging van Coco die het doorsnee leven van Elisabeth dusdanig overhoop haalt dat je haast zou vergeten dat zij ongeneeslijk ziek is. Elisabeth en Coco zijn nooit heel dicht tot elkaar gekomen en hun liefde is niet vanzelfsprekend. Die is er wel, maar manifesteert zich nooit openlijk.

Diesings film laveert naar eigen zeggen tussen Coco's leven, Elisabeths leven en de relatie tussen hen tweeën. De filmmaker hoopt "dat het publiek Coco meer vanuit de 'buik' voelt en Elisabeth meer vanuit het 'hoofd' ervaart [...], maar de relatie tussen die twee moet ondanks alles in het 'hart' voelbaar zijn".
Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

Maandag 18 en woensdag 27 juni, 20.15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend