Blues / Pop

Zaterdag 29 februari 2020, Highway Rhythm And Blues Gang en voorprogramma.

20:00 Deur open
20:30 Aanvang

De vier mannen van The Highway Rhythm & Blues Gang zijn al jaren actief in voornamelijk Noord en Oost Nederland en een graag geziene band op de diverse podia en festivals. Deze maand zakken ze wat af naar het midden van Nederland en gaan we in Soest ook eens genieten van de The Highway Blues Gang. 

2020 02 29 HighwayRBGang
Foto: The Highway Rhythm & Blues Gang.
( NOTE: Op foto nog met de op 19 januari overleden Henry Neep )

Zij spelen een mix van Jump & Swing met uitstpajes naar Chicago Blues en Bluesrock. Denk aan Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells. Zij zijn een inspiratiebron voor de muzikanten van ”the Gang”. De muziek van "the Gang" onderscheidt zich door variatie in nummers, een grote afwisseling qua sound door de wisselwerking van gitaar, piano, Keyboard / Hammond-orgel en verder vooral erg veel speel plezier. De "Gang" speelt met gemak 3 uur vol.... dus waarschuw ze thuis maar ff dat je niet voor 24:00 weer thuis bent ;-)

Kortom, The Highway Gang is duidelijk geen band van dertien in een dozijn.

Bezetting:

Marco Neep - Drums en Zang
Eric Bosma - Gitaar en Zang
Andy Nijmeijer – Piano en Hammond

Ons bereikte het droevige bericht dat bassist Henry Neep op 19 januari is overleden.
De Highway Blues Gang zal met een vervangende bassist spelen op deze avond.
Op 23 feb is er gecombineerde CD presentatie en memorial optreden om 15:00 in Cafe de Herberg in Ommen.
Website: https://www.highwaygang.nl/

 

Voorprograma: MJ & Poort & De Jongh trio

2020 02 29 MJ Poort deJongh small

Foto: MJ & Poort & De Jongh

Vanaf 20:30 zal zangers Marie José samen met het duo Erik Poort & Richard De Jongh optreden in het bar-soos gedeelte waar je kunt genieten van een semi akoestisch optreden en zang onder het genot van je eerste drankje. Een heerlijk optreden van het trio MJ & Poort & de Jongh, meerstemmige zang van een vrouw en twee mannen. Twee van de drie musici laten de saxofoon even links liggen en begeleiden zichzelf op gitaar. De stemmen vullen elkaar mooi aan en hebben een geheel eigen kleur. En de muziek, daar laten wij ons door verrassen, jaren 60 en 70, en zeker ook enkele recentere nummers. Denk aan het genre Crosby, Stills, Nash & Young, James Taylor, Sting, True Colors van Cindy Lauper, of  Breakaway van Kelly Clarkson, zelfs een mooi Frans nummer van Michel Fugain is mogelijk. Een ruim half uur zullen zij de aanwezigen vermaken voorafaand aan het optreden van The Highway Rhythm and Blues Gang.

20:00 Deur open
20:30 MJ & Poort & De Jongh trio
21:00 The Highway Rhythm and Blues Gang
23:30 Verwachte eindtijd.... maar zeg thuis dat het altijd kan uitlopen ;-)

Toegangsprijs: 10,=

Artishock leden betalen slechts 7,=

 

Kaarten reserveren: bluespop.tickets@artishock-soest.nl, vermeldt s.v.p. aantal kaarten, naam en telefoonnummer, deze kunt U dan ophalen bij de kassa!