Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

Zaterdag 28 april, Dynamite Blues Band (21:00)

Voorprogramma Hemel en Hel ( 20:30)

2018 04 VanHemelEnHel

(Reserveren aanbevolen, kan links in het menu.)

BBEENNNGGGSSSTTTT !!!!!! >> het is februari 2013 en met een enorme knal wordt de Dynamite Blues Band geboren!

2018 04 DynamiteBluesbandMixSmall

Dynamite Blues Band

Wesley, Niels en JJ, voormalige leden van de succesvolle Nederlandse blues-sensatie “Big Blind”, zijn in 2013 opnieuw bij elkaar gekomen om het publiek verder te laten genieten van hun unieke explosieve blues-cocktail.
Met “Big Blind” speelden deze jonge honden op veel grote bluesfestivals in de Benelux, maar zetten óók op festivals in het Verenigd Koninkrijk (Linton) en Duitsland (Breminale) de boel goed op stelten. Ze kregen lovende cd- en concertrecensies, speelden op de landelijke radio bij 3FM en op TV bij ‘Raymann is Laat’. Het publiek vond 'Big Blind'  simpelweg verfrissend en opwindend. 

2018 04 aIMG 8601 smallDynamite Blues Band in LÉsprit, fotograaf @ Kuno Mooren

En dit geldt nu ook weer voor de Dynamite Blues Band! Opgericht in februari 2013, nadat ze onverwacht gevraagd werden om als Big Blind te spelen op een festival op de Azoren. Dit was het perfecte moment voor de drie vrienden om weer een nieuw muzikaal avontuur aan te gaan! Samen met de ervaren, bevriende bassist Renzo van Leeuwen werden de instrumenten afgestoft en de Dynamite Blues Band was hiermee geboren.
Zelfs vóór ze ook maar een nummer op de plaat hadden gezet, werden ze al uitgenodigd voor vele grote optredens binnen Nederland en België; kennelijk wisten de muziekliefhebbers nog goed wat voor een vuurwerk ze konden verwachten. En de Dynamite Blues Band stelde hen niet teleur!

2018 04 DBBPR

In 2014 nam de band haar debuutalbum “Shakedown & Boogie” in de Amsterdamse IJland-studio op met lovende recensies in de relevante muziekbladen tot gevolg. 13 eigenzinnige nummers, variërend van boogie, swing, jump-blues en rock’n’roll tot een mystieke slowblues: de verfrissende veelzijdigheid van het eerste album werd geprezen en gewaardeerd! De band kent de band mogelijk al van hun optredens in de populaire talkshow “De Wereld Draait Door” voor meer dan een miljoen kijkers. De Dynamite Blues Band maakte haar energieke livestatus met het kenmerkende vette, rauwe bluesgeluid weer helemaal waar op diverse grote festivals als “Ribs & Blues”, “Kwadendamme Blues”  en in België op “HookRock” en het “Belgian Rhythm & Blues Festival” in Peer met duizenden bezoekers.
Naast de eigen optredens door heel het land, speelde de band in de afgelopen jaren ook supports voor o.a. internationale bands als The Hoax, Guy Forsyth, The Fabulous Thunderbirds, The Paladins.

Een nieuw hoofdstuk volgt in 2016 met het tweede studio-album “Kill Me With Your Love” en de daarbij horende “promo-tour”. Nu nóg veelzijdiger en volwassener klinkend zonder aan energie en speelplezier in te boeten! Met shows op o.a. Het Zwarte Cross Festival (ca 200.000 bezoekers) en tijdens Countdown Café (Radio Veronica) laat de band horen steeds vol energie en dynamiek het publiek op stoom te kunnen brengen. Dit werd ook nog eens bevestigd tijdens de Blues & Roots tour eind 2017 waarbij zij met nog 7 bluesbands een tour maakten in de grotere Nederlandse poppodia.

Voor een spetterend live-optreden van de Dynamite Blues kun je een veiligheidsbril en gehoorbescherming meebrengen vanwege het mogelijk explosiegevaar, maar vergeet vooral niet je dansschoenen aan te trekken want op de dansvloer explodeert het gegarandeerd !!!

Op vrijdag staan ze op het Spoorpop Koningsdag Festival in Bussum en daags erna, zaterdag 28 april, staan ze op ons knusse podium en kun jij dit feestweekend ook nog genieten van een spetterend optreden van de Dynamite Blues Band.

(Reserveren aanbevolen, kan links in het menu.)

Het voorprogramma zal deze avond vanaf 20:30 verzorgd worden door duo Hemel en Hel met Nederlandstalige kleinkunst-achtige liedjes die gaan over levenslust en liefdesleed, wereldproblemen, dagelijkse ergernissen en sentiment. Diepte- en hoogtepunten uit de menselijke beleving innig neergeschreven en intens uitgevoerd door Helga Buitelaar en Johan van Drunen.

2018 04 HemelEnHel Small

Foto : Hemel en Hel.