Blues / Pop

Kingsdeal

16 05 KINGSDEAL PR

 

KINGSDEAL is een nieuwe swingende Bluesband uit de omgeving van Deventer, opgericht in de herfst van 2014.

De bandleden zijn al jaren actief in de blues scene. Ze spelen vooral eigen werk “Chicago style”. Dit wordt afgewisseld met nummers van grote blueshelden zoals; The Red Devils, Albert King, James Harman en Tab Benoit. De nummers van deze helden worden als voorbeeld gebruikt. Ze maken hier een geheel eigen versie van, waarbij improvisatie het toverwoord is.

16 05 kingsdeal bassist 16 05 kingsdeal drums2 16 05 kingsdeal zanger 16 05 kingsdeal gitarist

Paul op basgitaar. Enkele nummers met de normale basgitaar om de nek. Het merendeel van de nummers wordt echter gespeeld op een slappende contrabas.

Eric swingt met een enorme brok ervaring achter het drumstel de pan uit. Dit alles gepaard gaande met een brede grijns op zijn gezicht.

Thijs laat zijn plectrum vaak voor wat het is en bespeelt zijn gitaar met zijn vliegensvlugge vingers. Met de ogen dicht en vol passie “Vertelt” hij, tijdens een solo, zijn verhaal.

Arjan gooit, met zijn jarenlange zangervaring, tijdens een liveoptreden alle registers open. Daarnaast blaast en zuigt hij de bluesharp dwars door een buizenversterker heen.

Bij elkaar geeft dit Kingsdeal een geheel eigen sound. Plezier en passie zijn de belangrijkste ingrediënten van deze band. Dit maakt een avondje Kingsdeal een avond met een gegarandeerde dosis luister en kijk plezier.

Arjan De Bree - Zang/Bluesharp
Paul Nagtegaal - Contrabas/Zang
Eric Broer van Dijk - Drums
Thijs Westenberg - Gitaar

Band website:

www.kingsdealblues.com