Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

Vrijdagavond 30 oktober, John Zielman en “True Tale Travelling Trio “
met Tales from Down Under.
Een ware verhalen trip trio ? De mannen hebben een bijzondere en uitdagende naam gegeven aan hun partnerschap. Is het voor de eenvoud ? Of is het andersom, omdat je toch even je best moet doen om vier keer de T uit te spreken ? Of duidt het de muziek waar het om gaat. Ongetwijfeld muziek met Australische wortels, gebracht in een programma met de intrigerende naam “Tales from Down Under”. Hoe dan ook, onze nieuwsgierigheid is gewekt !
Dat de singer-songwriter John Zielman het reizen in het bloed zit is overduidelijk. Niet alleen geografisch, maar ook door de wereld van muziek. En dat merk je ! Impulsen opgedaan in ver uiteengelegen steden met even ver uiteenlopende culturen inspireerden hem tot het schrijven van zijn kenmerkende muziek. Een reis die start op eigen bodem om met de Band Aid naar Melbourne te trekken, dan Sydney , Perth met de Australische formatie “Loaded Dice”. ( album No Sweat) via Tasmania terug naar Sydney. Daar kwam door een toeval zijn vriend Jan van den Berg weer op zijn pad. Jan wist John volledig te focussen op zijn kracht als singer-songwriter. De inmiddels vergaarde schat aan ervaringen resulteerden in een geheel nieuw programma, die uiteindelijk leidde tot “Tales from Down Under “ en het album Babbling of fools..
De bassist Jan van den Berg is een ervaren muzikant met een goed ontwikkeld gevoel voor de muzikale balans. Dat bracht hem tot een hoog en professioneel niveau. Hij speelde in vele bands, met de band Braak heeft hij meerdere albums uitgebracht. Met Captain Gumbo heeft ook hij vele steden en streken bezocht, maar dan op ons continent.
Johan Zielman, broer van John, deelt met hem podium na zijn terugkeer naar ons land. De hoge mate van muzikaliteit ruist ook door zijn bloed. En hoe; zang, gitaar, piano, bas en de drums hij wist het zich in hoog tempo allemaal eigen te maken.
De vierde man, derde van een trio, Stijn Wouters op drums. Maar ook deze man doen we hevig tekort door het bij die vermelding te laten. Op het conservatorium geschoold op trompet, beheerst de gitaar maar daarboven vooral het geluid. Stijn runt een eigen studio ( Stijn Audio) en heeft daarmee een extra toegevoegde waarde voor de band.
Hebt u ondertussen een goed beeld van de programmalijn van Tales from Down Under ? Wij beginnen een sterk vermoeden te krijgen en zijn, gezien de bezetting, er van overtuigd dat dit weer eens een hele mooie avond gaat worden. Wat we nog kunnen toevoegen is het feit dat John Zielman eerder op ons podium heeft gestaan, voor een goed gevulde en zeer enthousiaste zaal.
Vrijdagavond 30 oktober 2015, om 20:30 uur, bij Artishock, Steenhoffstraat 46a in Soest.
Kaartverkoop aan de zaal € 12, - , leden van Artishock € 9, - . Reserveren ? Graag via www.artishock-soest.nl .www.artishock-soest.nl