Blues / Pop

Groovetakers

Zaterdag, 28 mei 2022 (Toegang € 12,- / leden € 10,-)Kaarten reserveren

Aanvangstijd 21.00, zaal open 20.00


Deze 4 mannen en hun instrumenten zorgen voor een lekkere bluesavond met Rhythm & Blues, Slowblues en een beetje Rock & Roll.

 

Op 28 oktober 2017 stond de band Groovetakers al eens op het podium bij Artishock Bluesnight. Het heerlijk concert werd destijds afgesloten met de afspraak dat ze nog eens terug zouden komen. Groovetakers laat tijdens hun energieke optreden een mix van down-to-earth Chicago Blues, Texas Blues, footstomping Rhythm & Blues tot hipshaking Rock & Roll horen. Zij spelen bluesbewerkingen van diverse blueslegendes en een groot aantal bekende nummers. Deze keuze valt zeer goed bij het publiek.  

Groovetakers zijn ook al jaren de vaste begeleidingsband bij de afterparty bluesjam met leden van bands die hebben opgetreden op het jaarlijkse festival Flirting with the Blues in de Flint in Amersfoort. Groovetakers hebben daarbij onder meer opgetreden met bekende buitenlandse artiesten als Joey Delgado, Alan Haynes, Jim Suhler, Sean Webster en Danny Giles, deze laatste Brit stond als jonge jongen ooit ook in Artishock eenmalig de sterren van de hemel te spelen. Binnenkort zijn ze ook te beluisteren op de Bluesroute Nieuwkoopse plassen en tijdense het Blues Festival van Zoetermeer.

2022 05 28 Groovetakers de nozem (Foto: De Nozem, Amersfoort)

Met het mooi stem- en gitaargeluid van Ber- “Duke Berry”-van Zanen, de krachtige zang van de in Soest woonachtige zanger Menko Paul (hij doet denken aan Kaz Lux van Brainbox), de bastonen en zang van Ed Bothoff en het strakke ritme van slagwerker Stefan Erents wordt ieder optreden van Groovetakers een heerlijke beleving. Het publiek wordt bij het optreden betrokken en de bandleden zorgen zo voor een onvergetelijke bluesexperience en bovenal voor een gezellige sfeer!  Op zaterdag 28 mei staat Groovetakers op het podium bij Artishock te Soest.

Wat ze beloven maken ze meer dan waar. Muziek, Blues en Entertainment.

Bezetting:
Ber van Zanen - gitaar en zang
Menko Paul      - zang
Ed Bothoff        - bass en zang
Stefan Erents   - drums

Website band: 
https://www.groovetakers.com