Programma

Turmoil: 20:30 - 21:30 - Funkoplast 21:30 - 22:30 - Overinflated: 22:30 - 23:45

Zaterdag, 25 februari 2023 (Toegang € 12,- / leden € 10,-), zaal open 20:15


Turmoil: 20:30 - 21:30

Turmoil

De reacties van vele bezoekers op het voorprogramma in oktober 2022 met Turmoil waren de directe aanleiding om deze jonge mannen snel terug te vragen als de gelegenheid zich zou voordoen. Dat die gelegenheid zich zo snel zou voordoen wisten wij toen nog niet. Deze avond is Turmoil er opnieuw als semi-akoestisch voorprogramma en spelen ze een heel uur lang heerlijke Americana muziek in onze bar-ruimte. Vorige keer gemist dan is dit je kans om ze opnieuw te zien en horen en misschien zelfs even lekker mee te zingen met de bekendste nummers.

 

Funkoplast: 21:30 - 22:30

Funkoplast 2023 02 25 Funkoplast Clash 2


Oude en nieuwe funk, groovy, soul en jazzy vibes. Funkoplast is een, in 2007 opgerichte, achtkoppige goed op elkaar ingespeelde coverband. De swingende baseline (bas, drums, gitaar en 2-laags toetsen) wordt aangevuld met zangeres Heike Lamers en een blazers sectie met trompet (Joris Sprakel / Ton van Kempen) en schuiftrombone (Ruud Broekman). Funkoplast vormt zo een volwaardige funkband met een volle, funky groovy soulfull sound. Met een mix van de swingin' grooves van New Cool Collective, oerfunk van Herbie Hancock, Jaco Pastorius en the Tower of Power, vette soul uit de kelen van Joss Stone, Amy Winehouse en Alain Clark en met een sausje Duffy, Doe Maar en Room Eleven brengt Funkoplast een gevarieerd, 'groovy-groovy-jazzy-funky' repertoire, om met de famous words van US3 te spreken. De band staat ervoor garant dat het publiek uit z'n dak zal gaan en de tent op z'n kop zal zetten. Al eerder maakte zij de nodige feesten en podia onveilig en waren zij deelnemer aan de Nederlandse Clash Of The Coverbands. Het optreden van Funkoplast mag je gewoon niet missen! 

Bandbezetting:
Edwin Dalenoord     bas
Jaap Mittendorf       drums
Gert Hannink           gitaar / zang
Jorn van der Meer   toetsen
Ruud Broekman      schuif-trombone
Joris Sprakel           trompet / backing vocals
Tom van Kempen    trompet
Meike Lamers         zang 

En alsof dat nog niet genoeg is.............. Funkoplast transformeert deels in nog een band.

Overinflated: 22:30 - 23:45

Overinflated is een heerlijke coverband die oude en nieuwere nummers een eigen tintje geven en heel dansbaar maken.

Overinflated on stage

Overinflated is rond 2008 ontstaan vanuit 5 energieke relatief jonge muzikanten die, na wat omzwervingen en experimenten in de jazz, blues, rock en pop muziek, elkaar gevonden hebben in deze samenstelling. Binnen Overinflated lieten zij de diverse muzieksmaken samensmelten tot een duidelijke eenheid. Enthousiast gingen ze aan de slag met alle rocklegendes die werden gerespecteerd: Nirvana, The Offspring, Reel Big Fish en Rancid vormden al gauw de kern van hun repertoire. Na veel optredens vonden de mannen van Overinflated het tijd om wat meer eigen creativiteit in de muziek te leggen. Niet persé door eigen nummers te maken maar door in de geschiedenis te duiken en geschikte nummers uniek te maken door ze te bewerken en op te blazen tot muziek die “rockt” en uitnodigt tot dansen, en altijd met een immer aanwezige kinderlijke blijdschap, de zgn. Overinflated style. Intussen is een mooi divers repertoire is opgebouwd met veel bekende nummers van o.a. The Animals, Mumford and Sons, Joe Jackson, Artic Monkeys en Simon & Garfunkel en voorzien van hun funk/pop/ska/reggae invloeden. Het eindresultaat staat bekend als “Nummers van toen à la Overinflated.” en dat willen ze graag laten horen aan de bezoekers van Artishock Blues-Pop.

 Bandbezetting:
Jasper Sloothaak          zang
Elger Niemendal           gitaar
Jan Klok                        toetsen
Jochiem Hendriksen     bas
Geert Hannink              drums/zang

Meer info is ook te vinden op hun website: http://overinflated.nl

Afterdance: 23:45 - ca 24:00

Na de optredens wordt de avond afgesloten met een funky, soul, blues en jaren 70 dansmuziek playlist in de zaal.
Mocht je nog voldoende energie over hebben dan kun je nog even lekker doordansen in de zaal, je workout of cooldown doen of gezellig door- of napraten en nagenieten in de bar-ruimte onder het genot van een drankje.

De avond zal naar verwachting rond 24:00 afgesloten worden.


Vanaf 20:15 kun je binnenlopen en het optreden van Turmoil meemaken vanaf 20:30 en daarna natuurlijk Funkoplast en vervolgens Overinflated..... 3 bands op één avond.

Tijdsplanning:
20:15  Deur open voor bezoekers
20:30 - 21:30 Turmoil
21:30 - 22:30 Funkoplast
22:30 - 23:45 Overinflated
23:45 - ca 24:00 Afterdance Funk, Soul, 70's playlist