Home

September begint goed!

HJL kleinEindelijk een herstart van het culturele leven. Zaterdag 25 en zondag 26 september gaat het gebeuren in Soest. Met emotionele en financiële steun van de gemeente Soest: ‘Cultuur Herstart Festival Soest’.

Houdt die 25 en 26 september vrij voor binnen en buiten optredens! Met ondermeer zang/koor, jazz, blues, ballet, film en exposities. Kortom Artishock presenteert zich als vanouds!

Over exposities gesproken, het lijkt wel of er steeds meer locaties bijkomen ook in Soest(erberg). Jos en ik hebben er afgelopen week twee bezocht in Amsterdam en Dordrecht. Het Allard Pierson in Amsterdam spande de kroon met "Godinnen van de Art Nouveau". Een tentoonstelling gewijd aan de fascinatie voor de vrouw in de Art Nouveau. Deze stroming (circa 1890 - 1914) put zijn inspiratie vooral uit de natuur. De voorwerpen worden gedecoreerd met motieven van planten en dieren en de beeldtaal is rijk aan vrouwelijke schoonheden met lange haarlokken, ontleend aan de klassieke oudheid. Dan het Dordrechts Museum met de expositie "Diepgeworteld", bomen in zes eeuwen Nederlandse Schilderkunst. N.a.v. het 50 jarig bestaan van de Bomenstichting. Ik ben een echte bomenliefhebber, dus vandaar.

Maar in september focussen we op Artishock met als vanouds binnen en nu ook buiten exposities. Ik hoop u daar na lange tijd weer te ontmoeten!

Harm Jan Luth