Home

De Aftrap

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

Ank van den Berg 

 

Enkele dagen voor haar 84ste verjaardag is Ank van den Berg overleden, een bijzonder actief Artishocklid aan wie we veel te danken hebben.

Ik ontmoette haar voor het eerst bij het Soester Muziekgezelschap waar mijn jongens speelden. Ze was daar voorzitter en blies letterlijk haar partijtje mee.
Wanneer ze voor het eerst bij Artishock kwam wist ze zich niet meer te herinneren, maar ze volgde er al yogalessen toen Artishock nog een compleet cursusprogramma had. Na een bestuursvacuüm werd ze in 1991 voorzitter van onze vereniging tot 1995.
Hoewel ze in haar werk besturen adviseerde, gaf ze toe soms moeite te hebben ‘om kunstenaars en mensen die leuke dingen willen doen in Artishock met elkaar te verenigen’.

Tot die tweede groep behoorde Ank. Ze was vijftien jaar lid van de jazzwerkgroep, waar ze de drijvende kracht was achter de oprichting van de jazzsessies voor beginners en gevorderden. Daar speelde ze op haar klarinet of saxofoon.
Tot op hoge leeftijd was ze graag in Artishock. Ze kwam naar de film, naar concerten, naar de Salon van de wijsbegeerte. Legendarisch was haar hondje; als dat in Artishock rondscharrelde wist je: dadelijk komt Ank binnen.

Ank had een brede maatschappelijke interesse, was belezen, bezat een kritische, scherpe geest. Ze stond altijd klaar om bestuurlijke en juridische adviezen te geven. Ze bleef actief de regie over haar leven handhaven toen ze ernstig beperkt werd door de ziekte van Parkinson.
Ze heeft veel voor de vereniging betekend. In een jubileumbundel schreef ze: ‘Het leuke van Artishock was, is en blijft dat er zoveel kan en er steeds weer mensen zijn die met ideeën komen en die ook gerealiseerd krijgen. Houden zo!’.

Opnieuw laat een fijn mens bij velen van ons een lege plek achter.

 

Kees Waagmeester