PodiumPlus

Tango Rosa Rio, beroert met ingehouden vuur hart en ziel.

De passie, de dans, de sfeer en de warmte van de muziek zijn ingrediënten om uit te zien naar dit spannende concert op zondagmiddag 11 mei. Alle facetten van de tangomuziek komen naar voren, vooral omdat deze muziek met de typische tangobezetting (met bandoneon) wordt uitgevoerd. Het kwartet heeft bewezen dat hun benadering van deze muziek als kamermuziek een hecht samenspel teweeg brengt.

Tango Rosa Rio is een kwartet dat bestaat uit vier vrouwen die de prachtige muziek van Astor Piazzolla en andere Argentijnse tangocomponisten van 1900 tot nu uitvoeren. De professionele musici zoeken de uitdaging in het bestuderen en uitvoeren van nieuwe en oude tangomuziek, milonga’s en walsen, arrangementen, compositieopdrachten en moderne werken. Muziek van Astor Piazzolla, Pugliese, Troilo, Gardel, Kraaijenhof, Warman, Stockhausen en Weill.

Het kwartet geeft ook opdrachten voor nieuw werk en zorgt daardoor ook op haar manier voor vernieuwing.  U mag rekenen op tekst en uitleg bij de stukken en over de instrumenten, zo hebben de concerten een verhalend karakter en zijn informatief en onderhoudend.

De vier beroepsmusici hebben conservatoriumopleidingen in klassieke muziek en tangomuziek en hebben zich verdiept in jazz, latin, zigeunermuziek en moderne muziek. Zij hebben jarenlange podiumervaring bij beroemde ensembles en orkesten. Hun gezamenlijke passie is om de tangomuziek zo authentiek mogelijk uit te voeren. Dat doen zij door naar oude opnames en live concerten van Astor Piazzolla te luisteren en de gebruikte speeltechnieken te bestuderen.

Het resultaat is het typische tangogeluid dat ons niet onberoerd heeft gelaten. Misschien laat zich dit nog het best omschrijven als hartstochtelijk genieten. Wij zijn blij dat we u met dit unieke kwartet mogen verrassen.

De werkgroep PodiumPlus.

Zondagmiddag 11 mei 2014 om 15:00 uur :

Artishock, Steenhoffstraat 46a Soest

Toegang: € 10,- en € 7,50 (leden Artishock)

Reserveren kan via: www.Artishock-Soest.nl.