PodiumPlus

Liedjes die zich in je hoofd nestelen

Singer-songwriter John Zielman brengt ambachtelijke popliedjes.

Singer-songwriter John Zielman, alias JzPOPMAN, is nog zo’n authentieke songsmid. Zondagmiddag 11 november brengt hij zijn ambacht van het schrijven van liedjes die zich in je hoofd nestelen ten gehore in Artishock.

De in Nederland geboren John vertrekt begin jaren ’80 naar Sydney voor een paar optredens. Hij besluit te blijven en speelt vervolgens jarenlang met bekende en minder bekende bands en artiesten in zo’n beetje elke uithoek van Australië. Daarnaast schrijft en arrangeert hij regelmatig voor derden. Met een schoenendoos vol liedjes en een hoofd vol dromen keert hij in 2000 terug naar Nederland en besluit dat het tijd wordt zijn eigen band te beginnen.

John Zielman webpagina

Pure en oprechte popmuziek dat is wat JzPOPMAN maakt. Verpakt in krachtige, pakkende songs, voorzien van een 'Aussie' randje en met ijzersterke, meerstemmige vocalen in de beste Britpop-tradities. JzPOPMAN is zo’n artiest waarover u zich zult verbazen dat hij niet gewoon een succesvollere naam is. Wie van een band als Crowded House houdt, zal meteen fan zijn.

De band bestaat uit Jan van den Berg (basgitaar), Arie Nijman (drums), Peter Mohr (gitaar, accordeon en zang) en broer Johan Zielman (piano, gitaar en zang).

John Zielman, ambachtelijke popliedjes die je niet meer loslaten

Zondag 11 november 2012, 15 uur.

Toegang: € 10,- en € 7,50 (leden Artishock).

Reserveren: PodiumPlus@Artishock-Soest.nl