PodiumPlus

Zondag 19 februari 2017, 15:00 uur :

K.C.CREDIT AND THE CASHIERS

2017 02 CCbrengen een geconserveerde Johnny Cash in pittige vintage verpakking.

Bij het lezen van dat prachtige boekwerk “50 jaar Artishock “ hunker ik af en toe naar die gloedvolle roerige momenten uit onze geschiedenis. Momenten die je nog even wilt  herbeleven. Maar ook om kennis mee te maken, want ik ben nog maar een broekie. Wat ook geldt als het gaat om een man als Johnny Cash, die vanaf 1957 ( toen was ik nog maar 6 ) tot 2003 maar liefst ca. 165 albums produceerde. Zijn diepe baritonstem plaatste hem op de 31e plaats van de Rolling Stone lijst met de honderd grootste artiesten aller tijden. En denk nu niet dat het allemaal gedateerde songs zijn, Hurt stond in 2016 op nummer 28 van de top 2000!  

Het is geen wonder dat Johnny Cash nog vele aanbidders heeft. Maar om die adoratie te uiten in het brengen van zijn muziek, zonder afbreuk te doen aan die specifieke sound, dat vraagt moed en vakmanschap.

De bandleden van K.C.Credit and the Cashiers spelen al vele jaren Cash nummers in diverse  formaties. Zij vonden het hoog tijd om hun held te eren met een tribute band.

Zij hebben zich gespecialiseerd in zijn vijftiger en vroeg zestiger jaren repertoire. Dit bestaat naast ballads en recht toe recht aan country ook uit enkele meer rockabilly getinte nummers van deze onvolprezen Country zanger.

Geen goedbedoelde artistieke interpretatie, of  concessies aan de smaak van de dag, maar gewoon  recht voor z’n raap zonder pretenties. Daarmee zijn de credits van Cash zorgvuldig behouden gebleven.

De bandleden:

Kees Stigter, acoustisch gitaar en zang

Arend van der Heijden, lead gitaar

Erwin Meijdam, contra bas

Rutger Berends, drums

Samen met de werkgroep PodiumPlus nodigen zij u graag uit voor een sfeervolle vintage middag rond Johnny Cash, een feestelijk moment om goede herinneringen op te halen en nieuwe toe te voegen.

Entree € 12, - / € 9,- voor leden. Reserveren: www.artishock-soest.nl