Jazz

ZATERDAG 22 JUNI: CARIBISCHE JAZZAVOND met FRA FRA SOUND
in CABRIO OPENLUCHTTHEATER!

Tropisch midzomernachtfeest in Cabrio      KAARTEN  €18,50 

Dansen op afro, latin en zonnige jazz met Fra Fra Sound

1306FraFraSoundk

Sfeerimpressie van zaterdag 22 juni in Cabrio:

Pech met het weer, geluk met Fra Fra Sound
Onweerstaanbaar swingende Surinaamse en Caribische dansmuziek in Cabrio

1306CabrioTheDolphins1306CabrioSfeerimpressie.11306CabrioSfeerimpressie.2

Meer foto's......

Openluchttheater Cabrio en Jazzpodium Artishock hadden het zich vast heel anders voorgesteld. Hoe dan? Onweerstaanbaar swingende Surinaamse en Caribische dansmuziek in een geweldige ambiance: een sprookjesachtig amfitheater midden in het bos waar de zinderende zon van een zalige zomerdag langzaam wijkt voor een machtig mooie midzomernacht. Maar die midzomernachtdroom werd wreed verstoord door het onvoorspelbare, regenachtige weer. Droom verstoord maar ondanks de vele paraplu’s was het feest en de feestelijke stemming er niet minder om. Het openluchttheater kon veel meer mensen bergen, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij The Dolphins, een viermansband met studenten van het Utrechts conservatorium, hielden we het nog redelijk droog. De band maakte indruk met “Body and soul”, “I know you know” van Esperanza Spalding, de Amerikaanse zangeres en bassiste, en “Worksong” van Cannonball Adderley dat prachtig is uitgevoerd en van tekst voorzien door Gregory Porter. Zangeres Marit van der Lei leefde zich heerlijk uit in die bluesy gospel. En toen moest Fra Fra Sound de tropische verrassing op een bepaald niet tropische avond worden en wonder boven wonder lukte dat heel goed. Het publiek werd verzocht onder de overkapping pal naast het podium te komen waar kon worden gedanst. En gedanst werd er volop want de muziek van Fra Fra Sound swingt onweerstaanbaar. De zevenkoppige band onder leiding van bassist Vincent Henar was voor de gelegenheid uitgebreid met een fantastische zanger en zangeres om de feestvreugde te verhogen. Dat recept werkte perfect. Heel veel kaseko, de typische Surinaamse dansmuziek, maar ook jazz en funk zorgden voor de zonnig zwarte cocktail waar de band patent op heeft. Behalve saxofonist Efraïm Trujillo en trompettist Michael Simon, die Mexicaanse en Venezolaanse roots hebben, zijn alle bandleden van Surinaamse origine. Gitarist Andro Biswane en percussionist Carlo Hoop bleken een onmisbare schakel in het creëren van de groove die Fra Fra Sound typeert. De band speelde ook nog enkele composities van de legendarische Surinaamse saxofonist Kid Dynamite. Natuurlijk moest de band een toegift spelen en daarna nam DJ “Play it again Sem” het over met muziek met een hoog latingehalte. We hadden pech met het weer, maar groot geluk met Fra Fra Sound dat met dit concert zorgde voor een even stijlvolle als feestelijke afsluiting van het seizoen van Jazzpodium Artishock.

Michiel van Ree

--------------------------------------------------------------------------------------

Hou je van dansen? Kom dan op zaterdagavond 22 juni naar Openluchttheater Cabrio. Want Fra Fra Sound laat het die avond in het Soester bos swingen zoals nooit tevoren.

Fra Fra betekent 'mix, anders, mysterieus, vreemd'. Inhoudelijk komt dat overeen met de muziek die de band maakt. Want verschillende stijlen uit alle delen van de wereld worden met elkaar gemengd tot bruisende swing: jazz, funk, Afrikaanse ritmes, dansmuziek uit de Caraïben en Surinaamse Kaseko (Surinaamse dansmuziek).
Fra Fra Sound bestaat ruim dertig jaar en trad op in meer dan vijftig landen. De band boekte successen op grote internationale podia en festivals. Tot een van de hoogtepunten behoort het optreden voor Nelson Mandela tijdens de Wereld Milieutop in 2002.

De muziek van Fra Fra Sound kent een onweerstaanbare beat. Slagwerk en percussie spelen dan ook een prominente rol. Leider van de band is bassist Vincent Henar die -samen met gitarist Andro Biswane- al lang deel uitmaakt van de band. Saxofonist Efraïm Trujillio, bekend van de Ploctones, weet de show vaak te stelen.

De jazzy dansavond is een samenwerkingsverband tussen Jazzpodium Artishock en Openluchttheater Cabrio. De organisatoren hopen op een zinderende zomeravond. Bij het horen van de muziek is stilzitten onmogelijk. Ben je een dansfanaat? Blok dan 22 juni in je agenda, nodig familie, vrienden en buren en koop kaarten, want dit wil je niet missen.

De musici van Fra Fra Sound spelen sinds 1998 in de huidige formatie, waarbij bassist Vincent Henar de rots in de branding is. Gitarist Andro Biswane is één van de weinigen in de wereld die de techniek van de jazzgitaar mengt met de fingerpicking-techniek uit de Afrikaanse en Caribische stijlen. Pianist Robin van Geerke is en meester in het spannend maken van de harmonieën. Saxofonist Efraïm Trujillo en trompettist Michael Simon, beiden ervaren arrangeurs en componisten, vormen zo'n hecht duo dat ze vaak als één persoon lijken te denken. Drummer Walther Muringen zorgt niet alleen voor een uitstekende timing, maar voegt kleur toe aan solo's en ensemblestukken. Percussionist Carlo Hoop, die net als Van Geerke sinds eind jaren tachtig lid is van de band, wisselt moeiteloos moderne en traditionele Afrikaanse percussieritmes af.

Kaartverkoop: www.openluchttheatersoest.nl (€1,20 per ticket extra), VVV Soest en aan de kassa van het theater (pinnen is mogelijk). Soesterbergsestraat 140 te Soest.

Voor meer informatie: www.openluchttheatersoest.nl
email: info@openluchttheatersoest.nl
tel: 035-601 6868

 

Entree € 18,50. BESTELLEN

19.00 u Theater open
19.30 u DJ 'Play it again Sem'.
20.00 u Voorprogramma (Marre & band: "The Dolphins")
21.00 u Fra Fra Sound
23.00 u - 24.00 u Afterparty + DJ 'Play it again Sem'.

 

 FPK LOGO-ZWART-XS