Jazz

Zaterdag 18 november: Jazzconcert  Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet, aanvang 21.00 uur, entree € 12,- / 9,-.1711SimonRigterfotoR.v.Ewijk

Hardbop

Trompettist Ruud Breuls en saxofonist Simon Rigter stonden tien jaar lang in de frontlinie van The Buddies in Soul, een kwintet in de hardboptraditie, dat werd geleid door pianist Cees Slinger en Rigter. Na het trieste overlijden van Slinger in 2007 vonden Breuls en Rigter dat ze nog niet klaar waren met elkaar. Er werd een nieuw kwintet opgericht dat de naam Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet meekreeg. Die groep bestaat naast dit duo uit pianist Karel Boehlee, bassist Jos Machtel en drummer Marcel Serierse. Mannen die allemaal tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Dit frisse kwintet werkt met een gloednieuw repertoire en is in staat om live tot grote hoogten te stijgen. Daarbij verliezen ze geen moment de hardboptraditie uit het oog.
In 2015 heeft Simon Rigter ook al bij Artishock opgetreden, toen met zijn drumloze kwintet "Bop2B". Het was een bijzonder concert.

(foto Ron van Ewijk).

FPK LOGO ZWART XS