Jazz

Zondag 10 september: SemiProf Jamsessie, aanvang 14.30 uur vrije toegang musici en publiek.
1709SemiProf Jamsessie Sept


S e m i P r o f  J a m s e s s i e

J A Z Z in de G a l e r i j
14.30 - 17.00 u
VRIJ ENTREE
Muzikale leiding Antoinette van Nievelt (piano).

Tribute to Ellington?
Om klokke 14.30 u op 10 september klinkt - nog een beetje in reislustige vakantiestemming -
"Take the "A" Train" (Ellington/Strayhorn) in de Galerij van Artishock.... een swingend begin , na de zomer, van de jamsessie "in vernieuwde stijl":

Het COMBO bestaat deze keer uit Lior Kuperberg (tenorsax), Antoinette van Nievelt (piano), Rieks Schreuder (contrabas) en drums (t.b.a.).
Na een openingsprogramma door dit combo kan rond 15.00 u de Jamsessie voor (semi-) professionele jazzmuzikanten beginnen:
Gedurende twee uur (met een kleine pauze) muziek. "On a lazy sunday-afternoon.." smaakvolle thema's, avontuurlijke solo's, kortom: sfeer.
Jazzstandards, voornamelijk blazers-jamsessie, 3 blazers max op het podium. Microfoon is aanwezig voor dwarsfluit of zangtalent met ruime podiumervaring... De uitstekekende akoestische piano is licht versterkt, drumstel, gitaarversterker aanwezig, gitarist wisselt met de 'line-up'. Vlotte changementen, compacte solo's: het publiek gaat genieten...:

Stomende "jungle' jazz, avontuurlijke solo's, warmbloedige "Latin", een sfeervolle ballad, een rustmoment... het is er allemaal... op de tweede zondag van de maand (voorheen de 1e!) in ARTISHOCK.
Er is uiteraard alle ruimte om de expositie is te bekijken, de kunstenaar is aanwezig.
De bar blijft geopend, er zijn koekjes/snacks: energieke muziek maakt immers hongerig.

Tot slot tegen 17.00 u "C Jam blues" (Duke Ellington) als SLOT van de jamsessie. Een tutti-stuk, alle muzikanten op het podium, rondjes1 chorus solo's.

Fotograaf Eef Balvers zal de hele middag aanwezig zijn. Niet alleen om weer - als altijd -schitterende foto's te maken, maar ook om de muzikanten in de gelegenheid te stellen foto's per mail toegezonden te krijgen.

Overal verdwijnen er jazzpodia: Artishock echter maakt het voortbestaan mogelijk voor deze supergezellige jamsessie van goede kwaliteit voor semi-professionele jazzmusici...
Komt allen!
Tot 10 september!