Galerij

De Zeister beeldend kunstenaar Marly Freij, exposeert in november haar abstracte landschappen en zeezichten in Artishock. Opvallend is, dat sommige schilderijen kleurrijk en expressief zijn, terwijl andere meer ingetogen zijn van kleur en rustig van sfeer. Het zijn schilderijen waar je naar kunt blijven kijken en waar je telkens iets nieuws in kunt ontdekken.

Marly Freij is sinds 2004 professioneel actief als kunstschilder. Ze exposeert regelmatig in galeries in Nederland en België, maar ook op andere plekken, zoals nu in Artishock. Aanvankelijk was ze werkzaam in het personeelswerk en volgde ze met passie diverse schildercursussen. Het vroegtijdig overlijden van haar moeder deed haar besluiten het roer om te gooien.” Waarom stel je wat je het allerliefste doet uit tot later, wanneer je niet weet of dat later wel komt?”2015 11 Marly Freij in haar atelier

Expositie

Voor Artishock heeft Marly een verzameling gemaakt die bij elkaar past in die speciale ruimte: “Het wordt een mix van landschappen en zeezichten. Ze zijn allemaal geabstraheerd en hebben alle een eigen sfeer. De schilderijen zijn opgebouwd in vele lagen. Er zijn ook vele materialen in verwerkt: zand en papier, maar ook op elkaar genaaid en vervolgens gedeeltelijk weggebrand textiel. Het zijn fantasielandschappen zonder uitgewerkte details. De een ziet er iets heel anders in dan de ander. Iedereen kan er zijn eigen verhaal of herinnering op projecteren. Om deze reden krijgen de schilderijen geen titels.”Ik wil mensen niet sturen in hoe ze het schilderij zien. Ik vind het fijn als mensen kunnen wegdromen in een schilderij, glaasje wijn erbij, de week overdenkend…

 

Haar schilderijen zijn te zien bij drie vaste galeries, maar ook op haar ‘internet’ galerie: http://www.marlyfreij.exto.nl/. Tijdens de opening zal Marly een toelichting geven op haar werk, maar er is vooral gelegenheid om te kijken. De schilderijen moeten het woord doen.

Artishock zaterdag 7 november. Opening expositie om 20:00 met aansluitend JazzClub Mr. Mason (Hiphop drums, groove bas, funky piano en een verhalende sax). Toegang gratis. De expositie is nog te bezichtigen tot en met 21 november.