Film
  A Ciambra – Carpignano - IT/FR – 2017 – 118 minuten  
  A Ciambra st 5 jpg sd compr  
12 gro dru dis      

Regisseur: Jonas Carpignano
Acteurs: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato

‘A Ciambra’ speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken om de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen.
Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aangezien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva en die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt, dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt.

Met 'A Ciambra' keert Jonas Carpignano terug naar de streek waar hij enkele korte films en zijn eerst speelfilm 'Mediterranea' (2015) gedraaid had. Daarin had Pio Amato (dat is ook zijn echte naam) al een kleine maar onvergetelijke rol gespeeld. In 'A Ciambra' speelt vrijwel de hele familie Amato min of meer zichzelf. De hoofdpersoon van 'Mediterranea', Koudous Seihon, speelt in 'A Ciambra' de rol Ayiva, de sympathieke immigrant uit Burkina Faso. De figuur van de opa van Pio en enkele (in nauwelijks merkbaar slowmotion gedraaide) droomscènes roepen de tijd op dat zigeuners nog altijd onderweg waren en zich van niemand iets hoefden aan te trekken.

Maandag 19 en woensdag 28 maart, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend