Film
  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – McDonagh – US – 2017 – 115 minuten  
  Three Billboards Outside Ebbing Missouri st 1 jpg sd compr 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All rights reserved  
16 gew gro        

Regisseur: Martin McDonagh
Acteurs: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, John Hawkes, Peter Dinklage

Het verhaal gaat over de stoere en grofgebekte Mildred Hayes, moeder van de vermoorde en verkrachte tiener Angela. Maanden na de dood van Angela is er nog steeds geen dader gevonden en lijkt de zaak doodgebloed.
Om de plaatselijke autoriteiten, en vooral de gerespecteerde sheriff William Willoughby, op te porren neemt Mildred een gedurfde stap: ze huurt drie metershoge reclameborden net buiten haar woonplaats Ebbing in Missouri, waarop ze zich afvraagt of de sheriff wel genoeg zijn best doet de dader te vinden. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar®winnaar Martin McDonagh (In Bruges). De zwarte humor zit hem vooral in de messcherpe dialogen in het briljante script van de 47-jarige Ierse schrijver/regisseur McDonagh. Mildred Hayes (fantastisch gespeeld door Oscar®winnares Frances McDormand) zul je niet snel vergeten.
Regisseur Martin McDonagh weet waarom: “Omdat Mildred zo vastberaden en stoer is.” Oscar® genomineerde Woody Harrelson is sherrif William Willoughby. Tweede man Dixon wordt gespeeld door Sam Rockwell: zelfs wanneer hij gewelddadig en bruut is zie je een droefheid in zijn ogen. Zijn personage heeft veel diepgang.

Winnaar in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië.

Maandag 9 april, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend