Film
  Vele hemels boven de zevende – Matthys – BE – 2017 – 119 minuten  
  Vele hemels boven de zevende compr  
12 sex gro        

Regisseur: Jan Matthys
Acteurs: Brit van Hoof, Koen de Graeve, Sara de Roo, Peter Seynaeve, Viviane de Muynck, Herman Gilis

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

In ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.
‘Vele Hemels Boven de Zevende’ is een film over eenzaamheid, van het soort dat je overvalt op je eigen feest, te midden van je beste vrienden. Over de pech van opgroeien in een destructief en liefdeloos gezin. En hoe dat knaagt aan ons volwassen leven. Over hardnekkige familiepatronen, die we steeds weer herhalen, en grenzen die we niet stellen. Maar ook over hoop op beter, wanneer je beseft dat gewoon tevreden zijn met wat je hebt niet meer kan volstaan.

De schrijver Griet Op de Beeck (1973) was tien jaar lang dramaturg in het theater. Ze werkte onder meer voor Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa en Toneelhuis. Daarna besliste ze om te veranderen, ze begon te schrijven. Eerst vier jaar voor het blad Humo, nadien De Morgen. Ze maakte er grote interviews en reportages voor de bijlages van De Morgen.

In 2013 debuteerde ze met het boek ‘Vele hemels Boven de Zevende’, een roman over vijf verschillende mensen. De roman werd door velen geprezen en kwam meteen in de top tien, waar het vele maanden bleef staan. Voor dit boek ontving ze De Bronzen Uil Publieksprijs 2013, AKO Literatuurprijs 2013 en Academica Literatuurprijs 2014. Ondertussen zit het boek al aan zijn 53ste druk en verschenen haar opvolgers ‘Kom hier dat ik u kus’ en ‘Gij nu’. Sinds eind september ligt ook haar nieuwe boek in de winkel ‘Het beste dat we hebben’.
Nu debuteert Griet ook als filmscenarist, met de verfilming van haar debuutroman Vele Hemels Boven de Zevende. Het acteren van Van Hoof als Eva is aangrijpend. De muziek is van Spinvis.

Maandag 12 en woensdag 21 februari, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend