Film
  Visages Villages - JR en Agnès Varda – FR – 2017 – 90 minuten  
  Visages Villages compr  
12 eng          

Regisseur: JR en Agnès Varda

Een bijna uitgestorven mijnwerkersstraatje, een geitenmelkerij en een van een klif gevallen bunker zijn slechts enkele van de bijzondere locaties die fotograffiti-kunstenaar JR en nouvelle vague-coryfee Agnès Varda bezoeken in hun avontuurlijke docu-roadmovie door Frankrijk, die eindigt op de stoep bij Godard.
Hij drieëndertig jaar oud, zij achtentachtig, brengen verleden en heden samen met portrettengalerijen in de openlucht als ode aan de fotografie, het toeval en het kunstzinnige oog.

Dit gegeven is een simpele doch effectieve manier om de kracht van beelden naar voren te laten komen. De jonge fotograaf en oude filmmaakster verschillen enorm van elkaar, maar delen een liefde voor mensen en visuele kunst, wat mooi naar voren komt in ‘Visages Villages’. Van een simpel portret van een jongedame op de muur naast haar werk tot een portret op de voorgevel van een huis van de oude bewoonster tot portretten van medewerkers van een groot transportbedrijf op containers. De geportretteerden reageren allemaal verschillend, wat zowel grappige als ontroerende en soms verrassende scènes oplevert.

Deze nieuwe film van Agnès Varda is op zichzelf eigenlijk al reden voor een feestje. Het is alweer bijna tien jaar geleden dat de bijna negentigjarige filmmaker de wereld trakteerde op ‘Les Plages d'Agnès’. Het zou een waardig slot van een imposant oeuvre geweest zijn. Nu heeft ze samen met fotograaf JR met ‘Visages Villages’ een fijn nieuw hoofdstuk toegevoegd aan een carrière die in 1955 begon met ‘La Pointe-Courte’, het startsignaal voor de nouvelle vague (erkenning die ze pas later kreeg).

Zondag 25 februari, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend