Film
  As it is in Heaven – Pollak – SE – 2004 – 132 minuten  
  asinheaven 01a H5  
12 eng gew        

Regisseur: Kay Pollak
Acteurs: Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Axelle Axell, Helen Sjöholm, Per Morberg

As it is in Heaven, keuze van Corine Wantenaar, Biologische Balansboerderij Het Derde Erf.

Na een hartaanval trekt de wereldberoemde dirigent Daniel Daréus naar zijn Noord-Zweedse geboortedorpje om daar te herstellen. De stugge man ontdooit een beetje door toedoen van een engelachtige caissière, het zonnetje van het dorp. Waarna de dirigent op zijn beurt alle dorpsgenoten laat kennismaken met hun 'innerlijke muziek'.
Hij keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden. In die tijd van bezinning moet hij onder ogen zien dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. En dat terwijl hij juist weer woont tussen dezelfde mensen van toen.
Comeback van regisseur Pollak, die jarenlang stopte met filmen na de lafhartige moord op de Zweedse premier Olof Palme. Genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Een optimistisch liedje uit de film is in tientallen cover-versies terug te vinden op internet.

Corine kiest voor “As it is in Heaven” omdat de film laat zien dat ieder individu wat kan betekenen voor de samenleving door  de  versterkende werking van de ’biodiversiteit’. Maar ook om niet als toeschouwer aan de kant te blijven staan, maar vanuit zichzelf én vanuit z'n hart actief iets te ondernemen en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen, hoe klein het ook is. Corine’s  visie van duurzaamheid heeft vooral te maken met leven en ondernemen vanuit je hart en wordt door deze film goed weergegeven.

In dit Zweeds drama toert dirigent Daniel Daréus toert om de wereld met zijn wereldberoemde muziekstukken en staat hij dag na dag op het podium. Na een hartaanval krijgt hij het doktersadvies het rustig aan te doen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden. In die tijd van bezinning moet hij onder ogen zien dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. En dat terwijl hij juist weer woont tussen dezelfde mensen van toen.

Zondag 26 november, 19:30 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

Filmhuis Logo Hor CMYK Hart voor Film v09 50