Film
  The Sense of an Ending - Batra – GB – 2016 - 108 minuten  
  The Sense of an Ending  
gew            

Regisseur: Ritesh Batra
Acteurs: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Harriet Walter, Joe Alwyn, Emily Mortimer, Matthew Goode, Michelle Dockery

Tony Webster is een introverte man op leeftijd, die een rustig en teruggetrokken leven leidt in Zuid-Londen. Hij is al jaren geleden gescheiden en leeft in gespannen afwachting van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Wanneer na decennia geen contact gehad te hebben zijn grote jeugdliefde Veronica onverwachts opduikt, wordt Tony gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan en de pijnlijke consequenties van zijn beslissingen uit lang vervlogen tijden onder ogen te zien.

Intelligente Britse verfilming van de gelijknamige, met de Booker Prize bekroonde roman van Julian Barnes, in Nederland uitgebracht met de titel ‘Alsof het voorbij is’. Hoofdpersoon is een middelbare man (Broadbent) die een dagboek erft van de moeder van zijn oude vlam Veronica (Rampling). Hoe meer hij in zijn eigen geschiedenis duikt, hoe onbetrouwbaarder zijn geheugen blijkt en hoe pijnlijker het zelfinzicht. Om de intrige draait het niet zozeer in dit karaktergedreven drama over gemiste kansen, waarin de hoofdpersoon soms letterlijk zijn verleden binnenwandelt. 
De regie is in handen van de uit India afkomstige regisseur Ritesh Batra, die internationaal doorbrak met zijn veelvuldig bekroonde speelfilmdebuut The Lunchbox.

Maandag 30 oktober en woensdag 8 november, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend