Film
  Jackie – Larrain – USA – 2016 – 100 minuten  
  jackie  
             

Regisseur: Pablo Larraín
Acteurs: Greta Gerwig, John Hurt, John Carroll Lynch, Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Billy Crudup, Beth Grant

In de biografie Jackie wordt het verhaal van de moord op John F. Kennedy verteld. Nu door de ogen van de iconische First Lady Jacky. Oscarwinnares Natalie Portman kruipt in de huid van First Lady Jackie Kennedy.
In de maand van de moord richtte de hele wereld zijn blik op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

Wat valt er nog te vertellen over de moord op JFK? In zijn Engelstalige debuut toont Chileen Pablo Larraín (‘No’, ‘El Club’) het drama vanuit het perspectief van first lady Jackie Kennedy. Een aanpak die weinig nieuwe inzichten oplevert, maar wel een fascinerend en vooral erg stijlvol portret. Van aankleding tot muziek: artistiek is de film subliem verzorgd.
Jackie, met indrukwekkende precisie gespeeld door Portman, vormt het letterlijke middelpunt in vrijwel ieder shot. Echt dichtbij komt de legendarische presidentsvrouw evengoed niet. Ze is afwisselend koel, berekenend, charmant en emotioneel, maar bovenal een raadsel. Zoals het hoort, misschien. Natalie Portman is momenteel genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Jackie.

Onze programmeurs zeggen: “Een uiterst boeiend portret van een toegewijde vrouw die alles op alles zet om de nagedachtenis van haar man over de hele wereld de allure te geven die hij verdient. Een document dat het tijdperk Kennedy opnieuw in ons collectieve geheugen grift, en een film om verliefd op te worden!”

Maandag 22 en woensdag 31 mei, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend