Film
  Lion – Davis - AUS – 2016 – 120 minuten  
  lion  
12 eng          

Regisseur: Garth Davis
Acteurs: Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman, David Wenham, Tannishtha Chatterjee, Nawazuddin Siddiqui, Deepti Naval

Lion vertelt het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie.
De kleine Saroo (‘Slumdog Millionaire’ hoofdrolspeler Dev Patel) heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is de verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham. Typisch zo'n 'vreemder dan fictie'-film, naar het wonderbaarlijke, waargebeurde verhaal van de vijfjarige Saroo. Een degelijk biografisch verhaal dat drijft op de emoties van Saroo.

Onze programmeurs zeggen: “Prachtige, hartverwarmende film! Veel emotie, maar goed gedoseerd. Beeld houdt je vast van begin tot einde.”

Maandag 29 mei en woensdag 7 juni, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend