Programma

2014-04 shootDe vijf fotografen die vanaf zaterdag 5 april exposeren onder de titel SHOOT ! NU waren aanvankelijk allemaal lid van een landelijke vereniging voor modelfotografie. Na enige jaren zijn ze als aparte fotogroep voor zichzelf begonnen. Zo ontstond op basis van vriendschap en belangstelling voor modelfotografie de huidige groep SHOOT! NU Een nieuwe, landelijk opererende groep, waar Wim Koerts, Derk Hasselo, Fred Schilder (sterk verbonden met Artishock), Chris Treffers en Ton van der Pal  nu deel van uitmaken, met een aantal vaste modellen.

Zo’n 7 a 8 keer in het jaar laten ze elkaar hun werk zien en  bespreken het samen, waarna  ieder van hen met nieuwe informatie en vooral  inspiratie verder kan gaan op zijn eigen spoor.

Het fotowerk is onderling heel verschillend,  maar de pássie die ze hebben voor hun werk, is bij iedereen even groot.

Ook in hun creativiteit, gevoel voor esthetiek en het toepassen van hoog ontwikkelde fotografische technieken, doen ze niet voor elkaar onder.

Bij allemaal speelt ‘de mens’ en vooral ‘ de vrouw’ veelal de hoofdrol:  met en tussen bijzondere attributen, wordt ze in beeld gebracht. Dat kan leiden tot sprookjesachtige beelden, surrealistische, emotionele en soms beelden die geladen zijn met een zachte erotiek.

De mens

Derk: “Na diverse onderwerpen gefotografeerd te hebben zoals landschappen, dieren, bloemen en stillevens, blijkt toch ‘de mens’ het meest fascinerende onderwerp.”

De gezichten, de totale lichaamsexpressie, de schoonheid ervan; als je hier mee bezig gaat, kom je van het een in het ander, het is als een uitdijend heelal.”

Vergeleken met vroeger maken de nieuwe technische mogelijkheden het werken makkelijker.

Chris: “Stond je eerder een hele avond in je doka te werken aan één foto, dan kon de schrik je om het hart slaan als iemand vroeg of hij er ook een mocht hebben! Dat betekende wéér een hele avond werken aan  één foto.”

“Fotoshoppen”, foto’s uitwerken en bewerken; daar wordt nogal eens licht tegen aan gekeken vindt Fred: “Soms ben je wel zo’n 20 tot 40 uur met één foto bezig. Het is wel méér dan alleen op een knopje drukken en hier en daar wat bijwerken. Ook sneuvelen 3 op de 4 foto’s omdat je ze niet goed genoeg vindt. Wat fotoshoppen fascinerend maakt is de nieuwe en andere dimensie die je aan je foto’s  kunt  toevoegen:  het wordt mogelijk om je fantasieleven uit te drukken.

Wat dat betreft kun je zeggen dat de schilder Jeroen Bosch a.h.w. de eerste fotoshopper was.”

Iedere fotograaf richt een gedeelte van de expositieruimte in met zijn eigen selectie. Chris: “We volgen daarbij ons hart, voor allemaal geldt dat het werk is van de afgelopen twee jaar.”

Er komen esthetische zwart-wit modelfoto’s van Wim Koerts, verrassende collages van Derk Hasselo;

zeer fijn getinte esthetische beelden van Fred Schilder; foto’s van Chris Treffers die vooral wil vertellen hoe hij iets ervaart en tenslotte foto’s van Ton van der Pal  die een model binnen andere composities plaatst wat schilderachtige effecten kan opleveren.

Opening van de expositie: Zaterdag 5 april om 20.00 uur door de dichter Kond le Bisck

U bent dan van harte welkom in Artishock,  Steenhoffstraat 46A. De muziek op deze avond is in handen van de JazzClub

De expositie loopt van 5 april t/m 24 april en is te bezoeken :
Woensdag 10.00-12.00 uur; vrijdag 11.00-13.00
Maandag- en woensdagavond 19.15-20.15

Een telefonische afspaak is ook mogelijk bij Semmy Prinsen 06-25586354