Blues / Pop

Blues On Bootz

Bootz-logo

Deze band trakteerde ons op Koninginnedag 2011 op een heerlijke bluesavond.
Prima afgestemde nummers, goed dansbaar en bovenal een band spelend met plezier.
En de vonk sloeg over......vlam in de pan.

Na een muzikale carrière in de Blues, Pop, en Rock houden de mannen van BOOTZ er een heuse internationale bluescarrière op na. Al 4 keer toerden deze mannen met de Amerikaanse bluesgitarist Michael Dotson door Europa en ondersteunde enkele van hen Michael (Ex- Magic Slim and the Teardrops) tijdens de opnames van zijn solo album genaamd ”A fork in the road”.

Marijn

Na de vierde internationale tour met Michael Dotson hebben zij de handen in één geslagen onder de naam BOOTZ. Aangevuld met een ervaren toetsenist en een niet minder ervaren zanger is BOOTZ een fantastisch vijftal dat aan een nieuw hoofdstuk begint.

Tijdens deze bijzondere internationale optredens groeide de band uit tot een hecht gezelschap, dat enorm veel plezier kreeg in het spelen van o.a. de zogenoemde Chicago Blues. Een smeltkroes van bluesstijlen die de vrije loop wordt gelaten vanaf de vroege 20e eeuw tot nu. Ervaren jongelingen die open staan voor nieuwe ideeën en interpretaties en samen op zoek gaan naar de juiste sound en de mooiste bluessongs, om deze met liefde, respect en vooral passie ten gehore te brengen.

thijs-westenberg-gitarist

Dit heerlijke energieke vijftal heeft met gitarist Thijs Westenberg  en zanger Spook een ware troef in handen. Mannen die plezier beleven in de blues en samen het zelfde pad bewandelen in de wereld van de Chicago Blues. Ze maken een feestje in elke kroeg en staan garant voor een heerlijke avond dansbare swingende blues, stampende boogies en rocking blues! Lekker om op te dansen, naar te luisteren en vooral van te genieten.

bootz-totaal

BOOTZ bestaat uit:
Eric Broer van Dijk – Drums
Hans Hofsteede – Basgitaar / Zang
Ab Faber – Piano / Hammond
Thijs Westenberg – Gitaar
Spook– Zang